Valikko Sulje

Yrjö Tala – Paluu juurille

 

Yrjö Tala:
Paluu juurille
joki – pelto – hiljaisuus

Galleria Akselissa 15.9.-17.10.2021
Avoinna ti-su klo 12-18
ma suljettu

Kiikasta kotoisin olevan Yrjö Talan (s. 1937) näyttely Paluu juurille keskittyy kolmeen teemaan: jokeen, peltoon ja hiljaisuuteen.

Galleria Akselissa esillä olevasta näyttelystä taitelija itse kertoo näin: Jokaisella lapsella on isä ja jokaisella työllä tekijä. Olen näyttelyssä olevien töiden tekijä, luoja, maalari. Luomisessa syntyy sellaista, mitä ei ole ollut ennen. Jokivarsi, pelto ja hiljaisuus eivät ole uusia asioita, mutta niiden tulkinta jatkuu uusin variaatioin. Katsoja päättää, ovatko työni luotuja.

Maalari voi maalata vaikkapa taloa tai taivaanrantaa. Talot puuttuvat kuvistani, taivaanranta ei. Jalkani ovat kuitenkin maan kamaralla. Talot tulevat kenties vuorollaan, jos matka jatkuu. Jos yritän jäljitellä luontoa, olen tuomittu häviämään. Luonto on ainutkertainen, eivätkä tulkinnat kilpaile sen kanssa vaan keskenään. En ole tehnyt töitäni harrastuksen enkä huvin vuoksi, en kenenkään ratoksi. Niissä on tosi kysymyksessä.

» Lataa Näyttelyjuliste tästä (.pdf)

 

Galleria Akseli - Yrjö Tala