Valikko Sulje
galleria-akseli-sastamala-pirkanmaa-kokoelmat-4

Sydän-Sastamalan
kuvataiteilijat

Sydän-Sastamalan kuvataiteilijat -kokoelma on Leila ja Aulis Ylösen yli 20 vuoden aikana keräämä laaja paikallistaiteen kokoelma. Galleria Akseli on tämän kokoelman kotigalleria.

Tällä hetkellä yli 400 teosta käsittävä kokoelma kasvaa jatkuvasti.
Sydän Sastamalan kuvataiteilijat -kokoelma sisältää kattavasti Tyrväällä 1800-luvulta tähän päivään vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia. Kaikki taiteilijat ovat syntyneet, kasvaneet, eläneet tai muulla tavoin vaikuttaneet Tyrväällä. Kokoelma sisältää teoksia useilta maamme eturivin taitelijoilta mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Emil Danielssonilta, Rudolf Koivulta, Raimo Viitalalta ja Kaapo Wirtaselta sekä modernin suomalaisen taiteen merkittäviltä nimiltä kuten Gunnar Pohjolalta, Lauri Ahlgrénilta, Taisto Toivoselta ja Nina Ternolta sekä useilta muilta taiteilijoilta.

Kokoelman perustana on ollut Raimo Viitalan 1970-luvulla julkaisema kirja Sydän-Sastamalan kuvataiteilijoista, jossa hän on esitellyt täällä vaikuttaneita taiteilijoita. Lista on vuosien saatossa kasvanut ja kasvaa yhä.

Kokoelman perustana on kotiseuturakkaus ja kiintymys paikalliseen taiteeseen. Tavoitteena on tällä tavalla säilyttää osa niin tyrvääläistä kuin laajemmin katsottuna suomalaista taidehistoriaa ja kulttuuriperintöä. Kokoelmasta on julkaistu taidekriitikko Pekka Helinin kirjoittama kirja Sydän-Sastamalan kuvataiteilijat, joka on Galleria Akselin julkaisusarjan numero 1.
Sydän-Sastamalan kuvataiteilijat -kokoelma on Leila ja Aulis Ylösen yli 20 vuoden aikana keräämä laaja paikallistaiteen kokoelma, joka käsittää yli 400 teosta. Galleria Akseli on kokoelman kotigalleria.