Valikko Sulje
galleria-akseli-sastamala-pirkanmaa-vierailu-3

Vierailu näyttelyssä

Galleria Akseli

Galleria Akseli

Sammaljoen taidegalleria

Sammaljoen taidegalleria

Olet tervetullut tutustumaan Galleria Akselin ja Sammaljoen taidegallerian vaihtuviin näyttelyihin. Ajankohtaisen tiedon näyttelyistä löydät nettisivuiltamme.

Kulttuuri Sastamala

Sastamalalla on pitkät kulttuurihistorialliset juuret: täällä on tehty historiaa jo kivikaudelta lähtien. Paikkakunnalla on syntynyt, kasvanut ja elänyt useita maamme eturivin taiteilijoita alkaen Akseli Gallen-Kallelasta ja Rudolf Koivusta Raimo Viitalaan, Nina Ternoon, Lauri Ahlgréniin, Gunnar Pohjolaan, Mauri Kunnakseen, Pekka Vuoreen ja kymmeniin muihin.

Sastamalassa on kaksi keskiaikaista kivikirkkoa, Pyhän Marian kirkko ja Pyhän Olavin kirkko, joka tunnetaan erikoisesta historiastaan, talkoohengestään sekä Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan maalauksista. Seurakuntien historia ulottuu 1200-luvulle ja nykyinen Tyrvään kirkko on sekin erikoislaatuinen nähtävyys kaksine torneineen.

Sastamala on myös Suomen kirjapääkaupunki: vuosittain Vanhan kirjallisuuden päivät keräävät tuhansia kävijöitä etsimään kirjallisia aarteita. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi löytyy sekin Sastamalan keskustasta ja naapurissa Herra Hakkaraisen talo viehättää perheen pienempiä kävijöitä. Suomen kieltä paikkakunnalla on vaalittu jo Antero Wareliuksesta lähtien. Ja julkaistaan täällä Suomen vanhinta paikallislehteäkin, Tyrvään Sanomia. Puhumattakaan monista muista kulttuurisesti merkittävistä kohteista ja tapahtumista.

Tervetuloa Sastamalan seudulle

Sastamalan seudun laajan matkailu- ja tapahtumatarjonnan löydät kokonaisuudessaan seudulliselta matkailusivustolta Sastamalanseudulle.fi. Sastamalassa käydessä kannattaa poiketa muun muassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla katsomassa ainutlaatuista kirkkotaidetta. Koko perhe viihtyy Herra Hakkaraisen talossa, jossa kesäaikaan pääsee ajelemaan Hurjan hauskalla autopihalla. Vaihtoehdot eivät lopu kesken.
Galleria Akseli ja Sammaljoen taidegalleria ovat avoinna vaihtuvien näyttelyiden aikana.
Ajankohtainen tieto näyttelyistä nettisivuillamme.
Galleria Akseli on avoinna vaihtuvien näyttelyiden aikana.
Tarkista aukioloajat näyttelysivuilta.

Noudatamme alueellisia koronarajoituksia ja -ohjeita.
Galleria-Akseli-Emil-Danielson-Maisema-Pirunvuorelta-1925