Valikko Sulje

Mikko Ylinen – Ristin sanat

Galleria Akseli esittelee kesällä 2021 taitelija Mikko Ylisen teossarjan Ristin sanat. Ylisen voimakkaissa maalauksissa ristin sanat kohtaavat taiteilijan mielenmaiseman: mitä Jeesuksen ristillä lausumat sanat merkitsevät minulle, meille, maailmalle?

Evankeliumien mukaan Jeesus puhui ristillä seitsemästi. Noita seitsemää lyhyttä lausahdusta on vanhastaan kutsuttu kokoavasti ristin sanoiksi. Niistä kertovat esimerkiksi virsi 66 (“Jeesusta nyt Golgatalle”) nykyisessä virsikirjassa ja virsi 145 (“Jesus Ristin päällä ripui”) vuoden 1701 virsikirjassa. Ristin sanoja on vuosisatojen varrella tulkittu myös monissa tunnetuissa sävellyksissä ja muussakin taiteessa. Nyt Mikko Ylinen tuo voimakkaan ja persoonallisen näkökulmansa näihin sanoihin.
Teokset ovat yhtä aikaa hiljentäviä ja häiritseviä. Ne kutsuvat mietiskelemään, mutta toisaalta ne herättävät ajattelemaan.

Galleria Akselissa:
avoinna 1.6.-1.8.2021
ti-su klo 12-18
suljettu juhannuksena 25.-27.6.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyn yhteistyökumppanina Warelia-kustannus.

Noudatamme alueellisia koronarajoituksia ja -ohjeita.

Ristin sanat-Mikko-Ylinen-Ristin-Sanat-Galleria-Akseli-01062021-01082021